Erzincan SMMM Odası Başkanı Polat; “300 çalışanımız kaderine terk ediliyor”

Erzincan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Polat, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerde meslektaşlarını ilgilendiren bir tedbir olmamasına tepki gösterdi. Maliye Bakanının ‘’Onlar dijital ortamda yapıyorlar zaten işlerini’’ cümlesine tepki gösteren Polat, iş yerlerini gezerek evrak toplayan meslektaşlarının risk altında olduğunu söyledi.

Erzincan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Polat, konuşmasında şu açıklamalara yer verdi;

YETER ama GERÇEKTEN Yeter

Günlerdir kartopu misali büyüyen bir virüs var ve siz ‘’Evde Kalın’’ diye feryat ediyorsunuz.

Feryadınızı destekliyor ve alkışlıyorum.

Ama bir yandan da üzülüyorum.

Türkiye Cumhuriyetinin Maliye Bakanı olarak, Size en büyük desteği veren meslektaşlarımı incitecek şekilde gülerek bu konuda sorulan soruya ‘’Onlar dijital ortamda yapıyorlar zaten işlerini’’ diyorsunuz.

Sayın Maliye Bakanım..!

Dijital ortamda işlerini yapan bu insanların evrakları toplamak için işyeri işyeri gezip evrak topladığını ve bu nedenle riskimizin büyük olduğunu eminim ki biliyorsunuz.

Bu düşünceniz nedeniyle sadece Erzincan’da çalışanlarıyla beraber yaklaşık 300 insanı göz göre kaderine terk ediyorsunuz.

Ama biz yinede “Emeğimiz Ülkemize Değer’’ sloganıyla vergi toplamanıza yardımcı olmak için ertelemeseniz de çalışacağız. Çünkü sorumluluğunu üstlendiğimiz mükelleflerin hakları her şeyin üstünde gelir. Kimsenin ceza yemesine rıza göstermeyeceğiz.

İşte bu nedenle Bürolarımızı daha sağlıklı hale getirmek için Yönetim Kurulu olarak tedbirlerimizi aldık. Şehrimdeki bütün Meslektaşlarımızın bürolarını dezenfekte ettirdik.

Çözüm müdür..?

Tabi ki bir yere kadar.

Bizim işimiz insanlarla , Evraklarla En önemlisi viriüsün geçme olasılığında büyük bir orana sahip olan kağıtla.

Gelin bizi anlayın.

Beyannamelerimizi erteleyin.